728991965430031989

Kultur for klimarettferdighet på Varmere Våtere Villere 2023

Skrevet 14. March 2023

Klimakultur drar på festival! Fredag 17. mars 2023 leder vi en samtale om kultur og klimarettferdighet på Varmere Våtere Villere på Kulturhuset i Bergen. 

av Ingebjørg Blomlie Müller, Klimakultur
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Julie Forchhammer leder et panel som skal diskutere hvordan kulturlivet kan bidra til å skape en verden hvor alle mennesker har mulighet til å leve gode liv på en frisk planet. 

Fredag 17. mars 2023 kan du få med deg samtalen som er den første av om klimarettferdighet som Klimakultur inviterer norsk kulturliv til å bli med på framover.

Temaet er klimarettferdighet, og tar opp følgende spørsmål: Hvordan kan kulturlivet være en aktiv del av et mer rettferdig systemskifte og legge press på beslutningstakere og politikere? Hvordan kan kulturlivet bli en viktig plattform for stemmer fra frontlinjen av klimakrisen? Hvordan skaper vi trygge debattarenaer og rom for selvrefleksjon rundt det å være en del av et kulturliv i et oljeproduserende land som Norge?

Panelet består av:
Eduardo Hans Andersen, byråd for kultur, frivillighet og inkludering, Bergen Kommune (Ap)
Silja Sol Dyngeland, musiker & prosjektleder for Grøn Festival, BRAK
Matilde Marjala, leder i Bergen Natur og Ungdom
Frida Rød, bærekraftsansvarlig i Bergen Live 
Ivar Chelsom Vogt, musiker, kulturhussjef, og leder for arrangør- og festivalutvalget i Kulturrådet 

Mer om samtalen, og programmet på Varmere Våtere Villere kan du lese her.

 

Hva er klimarettferdighet?

For nøyaktig ett år siden begynte Klimakulturs Julie Forchhammer på ledelsesprogrammet Creative Climate Leadership i regi av engelske Julie´s Bicycle. Organisasjonen er verdensledende på det meste som omhandler kultur og bærekraft - og har blant annet hatt ansvaret for Arts Council Englands omfattende miljøprogram i over ti år. 

Programmet har et fokus på klimarettferdighet, som handler om at de som har tjent mest penger på å forårsake klimaendringene er de med størst ansvar for å stoppe dem. Og at de som rammes hardest av klimakrisen er de som har bidratt minst til å skape den. Og ikke minst - kulturfeltets muligheter og ansvar for å adressere dette.

Dette kommer vi i Klimakultur til å ha fokus på framover, så det vil komme flere anledninger til å høre Julie og andre samtale om dette. 

Vil du ha nyheter, verktøy, ressurser og informasjon rett i innboksen?

* påkrevd
Nyhetsbrevet sendes ut en gang i måneden