Book en workshop med Klimakultur

En workshop med Klimakultur øker både kompetanse og engasjement om klima og kultur!

Denne workshopen bygger kompetanse om kultur og klimarettferdighet, inspirert av aktivister, kunstnere og de fremste aktørene på feltet. Klimakultur setter søkelys på løsningene som leder til systemendring og hvor mye det haster å sette arbeidet i gang.

Klimakultur fasiliterer kurset/workshopen med fokus på å heve kompetansen om disse temaene:

  1. Hvorfor er klimarettferdighet den viktigste byggesteinen i all omstilling?
  2. Hvordan er kulturfeltet en pådriver for systemendring? 
  3. Fossilindustrien som driver av klimakrisen.
  4. Kunstens rolle i å skape en bedre verden.
  5. Hva er din rolle i dette og hvordan bruke empati som klimaverktøy?

Klimakultur bruker kultur og klimarettferdighet som utgangspunkt for alt arbeid. 

Lengde og format

Lengde og endelig format på kurset kan tilpasses etter oppdragsgiverens ønsker.  

Kursets innhold bygger på temaene i En innføring i kultur og klimarettferdighet i Norge. Guiden ble lansert i september 2023 og er laget av Klimakultur og Rosendal Teater i Trondheim.

Kursledere

Kursene blir ledet av Erlend Eggen og Julie Forchhammer. 

Erlend er sosialantropolog og deltok i 2022 på ledelsesprogrammet Transformational Leadership for Sustainability i regi av den norske organisasjonen cChange. Han har lang erfaring med klima- og miljøarbeid både som gründer og lokalpolitiker. 

Julie har jobbet lenge  i skjæringspunktet mellom kultur og klima og deltok i 2022 på det internasjonale ledelsesprogrammet Creative Climate Leadership i regi av den engelske organisasjonen Julie´s Bicycle.

Klimakultur henter inspirasjon og erfaring fra Julie´s Bicycle og andre internasjonale organisasjoner som er pionerer innen for omstillingsarbeidet i sin sektor, både nasjonalt og globalt.

Ta kontakt

Høres dette spennende ut? Send spørsmål til erlend@klimakultur.no eller julieforchhammer@gmail.com for å se om vi kan finne på noe sammen.

Vi har levert tjenester til

Babusjka, Bergen Kommune (kulturetaten), Bright Norway, Cappelen Damm, Deichmanske biblioteker, Det Norske Teatret, Høgskolen i Innlandet, Klimapartnere, Kulturrom, Kulturrådet, Miljøstiftelsen ZERO, Moldejazz, Music Norway, Norske Festivaler, Norges Frivilligsentraler, Norske Kulturtarrangører, Norske Kulturhus, Norsk Kulturforum, Oslo Kommune (bymiljøetaten), Riddu Riddu, Sparebank1 Nord-Norge, Valdres Natur- og Kulturpark, Øyafestivalen.